Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

08/05/2014
Ξεκινά η Σχολή προπονητών
Ξεκινούν την Παρασκευή 9 Μαΐου στα γραφεία της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας  τα μαθήματα της Σχολής προπονητής κωπηλασίας Γ΄κατηγορίας με την συμμετοχή 30 υποψηφίων προπονητών από όλη την Ελλάδα.
Στις 210 διδακτικές ώρες που θα διαρκέσουν περίπου τρεις μήνες οι υποψήφιοι προπονητές θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν τα μυστικά της προπονητικής και της σωστής εκγύμνασης αθλητών κωπηλασίας από εγνωσμένης αξίας προπονητές και καθηγητές ψυχολογίας, διατροφολογίας , εργοφυσιολογίας κ.ά ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει και ώρες πρακτικής.
Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή στα γραφεία της ΕΚΟΦΝΣ στο Μικρολίμανο από 15:00-21:00 .
Τους υποψήφιους προπονητές θα καλωσορίσει αύριο Παρασκευή η διευθύντρια της σχολής Κατερίνα Παγίδα που θα τους παρουσιάσει το πρόγραμμα της σχολής και ο πρόεδρος της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Γιάννης Καρράς που θα αναφερθεί στους σκοπούς της δημιουργίας της σχολής αλλά θα ανοίξει και τον κύκλο των μαθημάτων κάνοντας μια ιστορική αναδρομή στο άθλημα της Κωπηλασίας.
Ο πρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ αναφερόμενος στην έναρξης της σχολής τόνισε:
«Θεωρούμε σημαντική την διεξαγωγής αυτής της σχολής αφού θα δώσει την ευκαιρία σε παλιούς , καταξιωμένους αθλητές να αποκτήσουν το δικαίωμα εξάσκησης του επαγγέλματος του προπονητή κωπηλασίας ώστε να συνεχίσουν να προσφέρουν στο άθλημα μας. Παράλληλα παρέχεται η δυνατότητα σε πτυχιούχους των ΤΕΦΑΑ που έχουν άλλες ειδικότητες να αποκτήσουν εξειδικευμένη γνώση και στο άθλημά μας. Πιστεύουμε ότι η υλοποίηση της σχολής αυτής θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του αθλήματος μέσα από τα σωματεία με δεδομένο ότι ο αριθμός των προπονητών που απασχολούνται σήμερα είναι ανεπαρκής για τα δεδομένα του αθλήματος».
Το φωτογραφικό στιγμιότυπο από την τελευταία σχολή προπονητών κωπηλασίας το 2006  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου